Advertenties die passen bij de plek waar ze geplaatst worden is een van de belangrijkste aspecten van een adverteren op Facebook. Vaak genoeg kom ik advertenties tegen op Facebook of Instagram die daar niet aan voldoen. Daardoor benut je niet de volledige potentie van de advertentiemogelijkheden en loop je mogelijk nieuwe klanten mis! Vaak komt dit door onwetendheid. Niet weten waar je advertenties getoond worden en wat de juiste afmetingen zijn voor deze specifieke Facebook advertenties.

In dit blog vind je alle afmetingen voor Facebook in 2021 terug en geef ik je de afmetingen van mijn meest gebruikte advertenties.

 

 

Mijn favoriete Facebook advertentie afmetingen 

Wanneer ik voor mijzelf of voor klanten adverteer zijn er een aantal formaten die ik het meest vaak gebruik. Deze advertentie afmetingen gebruik ik niet alleen op Facebook maar ook op Instagram.

Mijn meest gebruikte advertentieformaten zijn:

  • Tijdlijn advertenties 1200 x 1200
  • Tijdlijn advertenties 1200 x 628
  • Story advertenties 1920 x 1080

Hiermee dek je de belangrijkste plaatsingen af binnen het Facebook advertising platform. Voor de tijdlijn verkies ik altijd de 1080×1080 boven de 1200×628 tenzij ik hier geen goed beeldmateriaal voor beschikbaar heb. Met een vierkante afbeelding is je advertentie namelijk meer beeldvullend dan bij een liggende afbeelding.

 

Alle Facebook afmetingen 2021

Hier vind je een overzicht van alle Facebook afmetingen.

 

facebook image dimensions All Facebook Image Dimensions: Timeline, Posts, Ads [Infographic]