Ik dit blog leg ik je uit hoe jij jouw Facebook pixel ID achterhaalt. De Facebook pixel ID is een unieke code voor jouw bedrijf. Welke je vaak kunt gebruiken om in software van derden te plaatsen zodat Facebook ook vanaf deze website verkeer en conversies kan meten. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je op een extern platform webinars organiseert en de inschrijvingen op je advertenties wilt meten. Bekijk hieronder de video of lees de beschrijving.

 

 

Om de Facebook pixel ID te achterhalen log je in op je Facebook advertentie account. Klik in de linker balk op de 9 puntjes en vervolgens op Gebeurtenissen.

Waar vind ik mijn Facebook pixel ID

 

Vervolgens klik je op de knop Gebeurtenis toevoegen

Waar vind ik mijn Facebook pixel ID

 

 Je krijgt vervolgens twee keuzes te zien om met je Facebook pixel aan de slag te gaan. Kies voor de optie Via een nieuwe website.

Waar vind ik mijn Facebook pixel ID

 

En klik vervolgens op de blauwe knop Code handmatig installeren.

Waar vind ik mijn Facebook pixel ID

 

Je kunt vervolgens jouw Facebook pixel opvragen door op de groene knop Code kopiëren te klikken.

Waar vind ik mijn Facebook pixel ID

 

Open een notitie app en kopieer hier jouw Facebook pixel in. Je ziet nu het volgende:

Waar vind ik mijn Facebook pixel ID

 

De cijferreeks die ik hier blauw heb gemaakt is jouw Facebook pixel ID.

 

Vind je het ingewikkeld?

Dat kan ik me voorstellen. Facebook brengt dagelijks nieuwe updates uit en daarmee wordt adverteren steeds ingewikkelder. Dagelijks help ik vele ondernemers met het uitdenken, opzetten en beheren van hun Facebook advertentiestrategie. Dat kan ik ook voor jou doen. Wil je weten waar voor jou de kansen liggen en wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.