Misschien heb ik je inmiddels door dit artikel overtuigd dat je de Facebook pixel écht moet gebruiken. Maar heb je geen idee hoe je dit moet doen? Geen nood! In dit blog leg ik je stap voor stap uit hoe dat werkt.

Lees hier alles over het installeren van de Facebook pixel voor jouw Woocommerce webshop

 

Eigenlijk bestaat het installeren van de Facebook pixel uit twee stappen:

  1. Het ophalen van je eigen pixel
  2. Het integreren van de pixel op je website

Nu ben ik zelf groot fan van WordPress en dus gaat dit blog over het installeren van de pixel op WordPress websites. Heb je een ander CMS systeem dan kan ik je daar niet mee helpen. Maar vaak hebben andere CMS systemen vergelijkbare plugins waar je ook vrij eenvoudig je pixel mee kunt installeren.

 

 

Stap 1 – Het ophalen van je eigen Facebook pixel

Log in op www.facebook.com/advertising. Hier bevind zich je advertentie account. Vervolgens klik je linksboven op het hamburger menu (haha ja zo heet dat echt 🍔😍). Vervolgens onderaan op alle hulpmiddelen en vervolgens op pixels.

Facebook-pixel-installatie-0.2

Nu kom je in een scherm terecht waar je de pixel aanmaakt. Wanneer je nog geen pixel hebt aangemaakt dan is het scherm leeg en staat er in het midden een knop met pixel aanmaken of zoiets. Klik daarop en er opent zich een scherm. Klik op de tweede optie manually install pixel code yourself.

Facebook-pixel-installatie-0.1

Vervolgens verschijnt je eigen pixel op het scherm 🙌🏻 en kun je hem kopiëren. Plak hem even in een notitie document. Je hebt namelijk alleen het nummer nodig op de plek die ik hieronder met rood arceer.

Deze code is je pixel ID. Die kun je vervolgens gebruiken om in te voeren in WordPress. Maar dat is stap 2.

Of bekijk de video hieronder

 

Stap 2 – Het integreren van de pixel op je website

Log in op de WordPress omgeving van je website en ga in het linkermenu naar plugins (helaas geen hamburgers hier 🍔). Klik bovenin het scherm op nieuwe plugin. Zoek nu op de plugin Pixel Cat. Die ziet er als volgt uit.

Facebook-pixel-installatie-0

Gevonden? Dan installeer en activeer je de plugin. Nu kun je de Facebook pixel op je website installeren. Klik in het linkermenu op Facebook Pixel.

Je ziet nu een invulveld genaamd Facebook Pixel ID. Vul daar jouw Pixel ID in en klik onderaan op save. Gefeliciteerd! 🎉 Je hebt de Facebook Pixel geïnstalleerd.

Facebook-pixel-installatie-1

In principe kun je nu uit de voeten. Facebook meet je websiteverkeer. Echter heb je nog geen ‘event’ opgezet. Een event is een conversie. Dus uiteindelijk het doel van je advertentiecampagne.

Je wil dit opzetten zodat je ook resultaten in Facebook kunt meten. Belangrijk hierbij is dat je na je conversie (een aankoop, inschrijving of lead) je websitebezoekers doorstuurt naar een ‘succespagina’. Dit is een pagina waar je de websitebezoeker bedankt voor zijn aankoop of inschrijving. Deze pagina is niet alleen belangrijk om je websitebezoekers te laten weten dat alles succesvol verlipe, maar ook om je conversies te meten. Het is namelijk de eindhalte van je campagne.

Gebruik je deze pagina’s nog niet dan adviseer ik je echt ten zeerste om deze te gaan gebruiken. Gebruik je ze wel, dan kun je de volgende stappen doorlopen om conversies met de Facebook pixel te meten.

De trigger staat altijd op page visit en daar hoef je niks aan te veranderen. Vervolgens geef je bij 1 aan welke pagina je wilt meten bij deze conversie.

Bij 2 kies je het type conversie. Gaat het om een aankoop of lead etc.

Bij 3 en 4 geef je eventueel een waarde op en de valuta waarin je de waarde wilt meegeven. Dit is niet verplicht.

Facebook-pixel-installatie-2

Bij 2 geef je op om wat voor soort conversie het gaat. Gaat het om een aankoop? Kies dan voor Purchase. Gaat het om een inschrijving? Kies dan voor lead. Dit zijn de twee meest voorkomende conversies.

facebook-pixel-installatie-3

Sluit af en sla op. Je hebt nu de Facebook Pixel geïnstalleerd en een conversie opgezet. 👏🏻Heb je meerdere conversies? Dan kun je die vervolgens aanmaken. Je kunt ongelimiteerd conversies aanmaken.

Facebook-pixel-installatie-4

Facebook Pixel Helper

Wil je weten of alles goed werkt? Dan heeft Facebook daarvoor een slimme tool gemaakt. Hij heet de Facebook Pixel helper. Je installeert hem in je browser en geeft vervolgens aan of de Facebook Pixel actief is en welke events / gebeurtenissen er worden gemeten. Met behulp van de Pixel helper weet je 100% zeker dat je de pixel goed op je website hebt geïnstalleerd.

Voor welke browsers is er een Facebook Pixel helper plugin?

Helaas is de Facebook Pixel Helper niet voor iedere browser beschikbaar. Zo ver ik weet is deze er alleen voor Google Chrome. Je bent dus genoodzaakt (als je dat nog niet deed) om deze browser te gebruiken. Je kunt de Facebook pixel helper hier downloaden.

Facebo

Zo werkt de Facebook pixel helper

Wanneer je de Pixel Helper in Google Chrome hebt geïnstalleerd zie je rechtsboven in naast de url balk een icoontje staan. Wanneer je nu een willekeurige website bezoekt zal de Pixel Helper aangeven of er een Facebook pixel actief is en welke events / gebeurtenissen er worden gebruikt. Dit kun je natuurlijk ook testen voor je eigen website. Hieronder zie je een voorbeeld van hoe de plugin werkt op mijn website.

Facebook Pixel Helper Voorbeeld

Wanneer je op het icoontje klikt ontvouwt zich een scherm dat je meer informatie geeft over de werking van je Pixel. Het nummer in het groene vakje geeft aan hoeveel events / gebeurtenissen er actief zijn. De kleur groen geeft aan dat je Facebook pixel goed functioneert.

Facebook Pixel Helper Ontvouwt Voorbeeld