Wanneer je webinars organiseert is de kans groot dat je Facebook en Instagram inzet om je webinar te promoten. Door gericht te adverteren is het mogelijk tientallen of zelfs honderden inschrijvingen te realiseren. Maar daarbij is het wel belangrijk dat Facebook weet bij welke doelgroep en/of advertentie jouw inschrijvingen vandaan komen. Zodat je uiteindelijk het maximale resultaat weet te realiseren.

In dit blog leg ik je uit hoe je Webinargeek aan Facebook koppelt.

 


 

Waarom het zo belangrijk is om webinar aanmeldingen in Facebook te meten

De belangrijkste reden om Webinargeek aan Facebook te koppelen is omdat je hierdoor direct kunt zien welke campagne, doelgroep of advertentie het meeste aanmeldingen oplevert. Met de koppeling kan jij in de Facebook ads manager zien wat het beste rendeert. Je kunt in je rapportage eenvoudig een kolom toevoegen die het aantal inschrijvingen laat zien. Ook geef je Facebook de mogelijkheid om de kosten per inschrijving uit te rekenen. Dit geeft je het juiste inzicht om je Facebook advertenties te sturen.

Een andere belangrijke reden is dat je Facebook inzicht geeft in wie de doelgroep van jouw webinars is. Op die manier kan Facebook beter zoeken naar de juiste personen en wordt het mogelijk hier doelgroepen op te maken. Waardoor je in de toekomst nog gerichter kunt adverteren. Onderaan de streep betekent dat meer inschrijvingen voor hetzelfde budget.

 

Zo koppel je Facebook aan Webinargeek

Om Facebook aan Webinargeek te kunnen koppelen heb je het juiste abonnement nodig. Dit is het premium abonnement van Webinargeek. Ja dat kost geld, maar dat verdien je makkelijk weer terug. 

Webinargeek aan facebook koppelen

Zoals hieronder staat aangegeven heb je in het premium abonnement namelijk de mogelijkheid tot marketing integraties. Waaronder dus met Facebook.

 

Stap 1: Meld je aan in Webinargeek en ga naar je account

Je account vind je rechtsboven in de grijze balk. Je ziet daar Account staan met daaronder je naam. Vouw het menu uit en klik op integraties.

 

Stap 2: Selecteer Facebook als integratie

Vervolgens kom je een lijst tegen met integratie mogelijkheden. Allemaal programma’s die je eenvoudig aan Webinargeek koppelt. Klik vervolgens op Facebook en er ontvouwt zich een setup scherm.

Webinargeek aan facebook koppelen

 

Stap 3: Voer je Facebook pixel ID in

Vervolgens wordt gevraagd om je Facebook pixel ID en klik op de knop Verbind.  Maar let op! Dit is niet je Facebook advertentie account ID. Het gaat hier echt om de pixel.

Klik hier voor een uitleg om je Facebook pixel ID te achterhalen

 

Webinargeek aan facebook koppelen

Wanneer je onderstaand scherm ziet heb je zojuist Facebook aan Webinargeek gekoppeld.

Webinargeek aan facebook koppelen

Wanneer je nu gaat adverteren is het mogelijk om te zien waar jouw inschrijvingen vandaan komen.