Wanneer je als bedrijf adverteert op Facebook maak je kosten die je natuurlijk bij de boekhouder wilt opgeven als kosten. Maar waar vind je de factureren in Facebook? Ze zitten inderdaad een beetje verstopt en daarom leg ik je in dit blogartikel uit waar je de Facebook facturen kunt downloaden.

 

 

Geen BTW op Facebook facturen

Doordat Facebook in Ierland is gevestigd en zodoende gebruikmaakt van belastingconstructies staat er geen BTW op de factuur. Je kunt de advertentiekosten dus wel opgeven als kosten zodat ze jouw winstbelasting drukken, maar je kunt ze niet opgeven als betaalde BTW.

 

Doorloop de volgende stappen om je Facebook factureren te downloaden

Stap 1. Om je facturen te downloaden log in op je Facebook ads manager en klik in de linkerbalk op de 9 puntjes. Scroll in het menu naar beneden totdat je Facturering ziet staan. Klik er op.

Facebook facturen

 

Je komt nu bij je Facebook facturen terecht. Door met je muis over een transactie ID te gaan, wordt er een download icoon zichtbaar. Zodra je op het icoontje klikt begint Facebook automatisch met het downloaden van je factuur.

Facebook facturen

 

Mijn Facebook factuur is niet zichtbaar

Het kan zijn dat jouw Facebook factuur niet zichtbaar is in het overzicht. Grote kans dat deze net buiten de huidige factuurperiode valt. Door op het menu item afgelopen 30 dagen te klikken pas je zelf de factuurperiode aan. Hierna is jouw factuur ook zichtbaar.

Facebook facturen

 

Alle Facebook facturen in één keer opvragen

Heb je een achterstand in te halen waardoor je een hele lijst aan facturen moet downloaden? Geen probleem. Klik op Alle facturen downloaden. Er verschijnen nu twee opties. Met de eerste optie Rekeningoverzicht krijg je een keurig overzicht van alle bedragen die zijn afgeschreven. Wil je toch alle afzonderlijke facturen in een keer downloaden dan kies je voor de twee optie Afzonderlijke facturen. Je krijgt dan een zip-bestand met alle facturen.

Facebook facturen

 

Nu je er toch bent…

Misschien wil je ook wel extra tips hoe jij jouw advertenties nog effectiever maakt. Download dan mijn gratis ebook ‘Van pielen naar presteren’.